HUB PRESS

s e î n c a r c ă

ANM anunță când vor începe ploile care ar putea atenua valul de căldură, conform specialiștilor.

ANM anunță când vor începe ploile care ar putea atenua valul de căldură, conform specialiștilor.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Specialiștii ANM au actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, indicând faptul că România va continua să fie afectată de caniculă până la începutul lunii august. Se estimează cantități de precipitații mai mici decât în mod normal în primele două săptămâni, dar ulterior se va reveni la un regim pluviometric obișnuit.

Săptămâna 8 - 15 iulie

Temperaturile vor fi superioare celor tipice pentru această perioadă, în toată țara, dar cu o deviație termică pozitivă mai pronunțată în zonele sudice. Cantitatea de precipitații va fi sub nivelul normal pe întreg teritoriul național, dar deficitul va fi mai mare în regiunile montane.

Săptămâna 15 - 22 iulie

Valorile medii ale temperaturilor vor depăși normele pentru această perioadă, în toate zonele, dar mai ales în cele sudice. Precipitațiile estimate pentru acest interval vor fi sub nivelul obișnuit în majoritatea regiunilor țării.

Săptămâna 22 - 29 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori superioare celor normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul național, dar mai ales în zonele sudice. Regimul pluviometric va fi în general similar celui normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit ușor în regiunile nord-vestice și sud-vestice.

Săptămâna 29 iulie - 5 august

Media temperaturilor va fi peste cea specifică acestei săptămâni, pe întreaga suprafață a României, dar mai ales în zonele sudice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în majoritatea zonelor țării.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu