HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Angajații CNAS protestează împotriva salariilor mici în sistemul de sănătate! Doar urgențele sunt asigurate.

Angajații CNAS protestează împotriva salariilor mici în sistemul de sănătate! Doar urgențele sunt asigurate.
Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Angajații de la Casele Județene de Asigurări de Sănătate se exprimă nemulțumiți, miercuri, fie prin oprirea activităților în birouri sau manifestându-se în fața clădirilor. În timpul protestului, doar situațiile de urgență sunt gestionate.

"Demonstrațiile angajaților din CNAS/ CAS județene au loc în toată țara. Protestul a debutat joi, 2 noiembrie și continuă pe o perioadă nedefinită. În acest moment, în toate județele țarii, angajaţii își exprimă nemulţumirile fie prin oprirea activităţilor în birouri, fie manifestându-se în faţa clădirilor", au comunicat miercuri reprezentanţii Blocului Naţional Sindical.

Conform surselor citate, pe parcursul demonstrațiilor, personalul Casei gestionează doar urgenţele între orele 08.00-09.00 şi 16.00-17.00 precum: serviciile pentru duplicarea cardurilor de sănătate, aprobările pentru aparatele de oxigen, stomice sau serviciile necesare gravidelor ori persoanelor cu dizabilităţi.

Protestul este extins la nivel național pe o perioadă nedeterminată și este determinat de absenţa dialogului social, nerezolvarea problemelor din sistem și stagnarea salariilor din 2018.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu