HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Andreea Mitu și Irina Bara s-au calificat în optimile de finală la Biarritz (ITF)

Andreea Mitu și Irina Bara s-au calificat în optimile de finală la Biarritz (ITF)
Sursă foto: www.bihon.ro

În runda a doua a turneului ITF din Biarritz (Franţa), cu premii totale de 100.000 de dolari, tenismenele române Irina Bara şi Andreea Mitu au reuşit să avanseze, conform informaţiilor oferite de Agerpres.

Irina Bara (29 ani, locul 233 în clasamentul WTA) a obținut o victorie importantă împotriva franţuzoaicei Chloe Paquet (29 ani, locul 121 WTA), cap de serie numărul doi, cu scorul de 0-6, 6-3, 6-2. Meciul a durat două ore şi 29 de minute.

Bilantul întâlnirilor directe dintre Bara și Paquet este acum favorabil româncei cu 3-1. La începutul anului, la Hua Hin (Thailanda), Bara pierduse categoric în fața aceleiași adversare cu scorul de 6-1, 6-0.

Pentru un loc în sferturile turneului din Franța, Irina Bara va juca împotriva chinezoaicei Xiaodi You (28 ani, locul 200 WTA). În meciurile directe dintre cele două sportive scorul este egal: câte o victorie pentru fiecare jucătoare. Ambele întâlniri s-au desfășurat la Montevideo (WTA 125). Anul acesta You a câștigat cu 6-2, 6-4, în timp ce anul trecut Bara s-a impus cu 6-4, 6-2.

Andreea Mitu (32 ani, locul 222 WTA) a reuşit şi ea să treacă de o altă jucătoare din Franţa, Alice Rame (26 ani, locul 425 WTA), cu scorul de 6-4, 6-4. Meciul a durat o oră şi 45 de minute. Astfel, Mitu și-a luat revanșa după ce anul trecut Rame o învinsese la Lisabona (ITF) cu scorul de 7-5, 6-4.

În faza următoare a competiției, Mitu se va duela cu favorita numărul unu a turneului - maghiara Panna Udvardy (25 ani, locul 133 WTA). În prima lor confruntare directă care a avut loc luna trecută la Wiesbaden, Udvardy s-a impus cu scorul de 6-1, 2-6, 6-0.

La secțiunea dublu feminin a turneului ITF Biarritz , perechea formată din Irina Bara și Andreea Mitu au obținut calificarea în sferturi după un meci scurt de doar 58 de minute împotriva surorilor ucrainene Marina și Nadia Kolb. Scor final: 6-1, 6-2. În sferturi, echipa românească va întâlni favorita numărul unu a competiției - perechea rusoaică Maria Kozîreva și kazaha Jibek Kulambaeva.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu