HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Amplu raid în București și Ilfov într-un caz de camătă cu un prejudiciu enorm.

Amplu raid în București și Ilfov într-un caz de camătă cu un prejudiciu enorm.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Agentii de ordine din Bucuresti au efectuat, miercuri, 11 raiduri în Capitală şi în judeţul Ilfov, în cadrul unui dosar legat de practicarea camatei cu un prejudiciu ce depaseste suma de 1,1 milioane de euro.

"În matinala zilei de 22 noiembrie 2023, politistii din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul de Investigatii Criminale – Sector 1 au executat 11 mandate de perchezitie domiciliara si 10 mandate de aducere, in Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov, intr-un dosar penal privind comiterea infractiunii de camata, prejudiciul fiind estimat la suma de 1.175.000 euro", a comunicat miercuri Politia Capitalei.

Conform sursei citate, intre anii 2015 - 2023 mai multe persoane neautorizate ar fi imprumutat sume mari altor individuri ca mod principal de ocupatie si ar fi impus dobanzi exorbitante asupra acestor imprumuturi solicitand in acelasi timp garantii imobiliare.

"In plus, camata era ascunsa prin semnarea unor promisiuni sau contracte reale de vanzare-cumparare pentru proprietatile detinute de catre victimele lor in Capitala si judetele Ilfov si Calarasi. Astfel, cand victimele nu au mai fost in stare sa plateasca dobanzile impuse, suspectii au recurs la executarea silita a acestora, intrand in posesia proprietatilor", a adaugat sursa mentionata.

Pentru colectarea de dovezi, politistii au aplicat 11 mandate de perchezitie domiciliara si 10 mandate de aducere, urmand ca suspectii sa fie dusi la audieri.

Cercetarile sunt continuate de agentii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, pentru infractiunea de camata.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu