HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Alimentul esențial pentru o sănătate robustă: perfect pentru toate dietele și stimulează metabolismul

Alimentul esențial pentru o sănătate robustă: perfect pentru toate dietele și stimulează metabolismul
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Alimentul esențial pentru menținerea unei sănătăți optime: este perfect pentru orice regim alimentar și stimulează metabolismul. Există numeroase argumente în favoarea consumului zilnic de castraveți, având în vedere că sunt nutritivi, plini de vitamine și pot juca un rol important în prevenirea anumitor forme de cancer, conform Rador Radio România.

Castraveții reprezintă un partener valoros în combaterea diabetului, contribuind la menținerea sănătății și a frumuseții pielii și părului. Aceștia îngrijesc de asemenea sănătatea dinților și a gingiilor și susțin eliminarea pietrelor renale. Această legumă are un conținut ridicat de apă - aproximativ 70% - și fibre, fiind astfel perfectă pentru orice regim alimentar, datorită faptului că stimulează metabolismul.

În plus, promovează absorbția și eliminarea toxinelor din organism.

Coaja castraveţilor furnizează corpului vitamina B şi o cantitate semnificativă de vitamina C - cam 10% din doza zilnică sugerată, motiv pentru care este recomandat să fie consumaţi cu tot cu coajă. Aceasta are capacitatea de a scade nivelul colesterolului şi de a regla tensiunea arterială. Datorită conţinutului bogat în fibre, magneziu și potasiu, castraveţii sunt un aliment adecvat atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. În plus, sucul de castraveţi include hormoni care încurajează producţia de insulină, fiind benefic pentru persoanele cu diabet. Coaja poate fi utilizată și pentru a trata arsurile și iritațiile pielii. Acidul silicic prezent în compoziția castraveților ajută la creșterea părului. Datorită proprietăților sale astringente, sunt un tratament eficient pentru problemele gingiilor și ale dinților.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu