HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Alexandru Rafila vorbeste despre proiectul de educatie pentru sanatate: Ar trebui sa incepem, chiar si treptat

Alexandru Rafila vorbeste despre proiectul de educatie pentru sanatate: Ar trebui sa incepem, chiar si treptat
Sursă foto: Digi24

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătăţii, a exprimat dorinţa de a demara proiectul Educaţiei pentru Sănătate în ciclul primar începând cu anul următor, urmând ca acesta să fie extins și la nivel gimnazial după un an.

În cadrul evenimentului ”Salvaţi Copiii”, desfășurat la U.M.F. ”Carol Davila” din Bucureşti, Rafila a subliniat intenția sa de a pune bazele proiectului educaţiei pentru sănătate, potrivit News.ro.

Vreau să dezvoltăm acest proiect şi să ne asumăm noi responsabilitatea, şi vă spun foarte clar lucrul ăsta, al educaţiei pentru sănătate. Am discutat cu doamna ministru Deca, aş vrea, măcar etapizat, să începem, poate anul viitor, primul modul la ciclul primar, peste încă un an să-l facem la ciclul gimnazial. Poate nu o să putem să le pornim toată odată, dar să ştim că Educaţia pentru sănătate este cea care va guverna viaţa mai bună a generaţiilor următoare, pentru că toate aceste consecinţe ale lipsei de informare şi educaţie înseamnă, de fapt, comportamente la risc, sarcini precoce, neurmărirea sarcinii, pentru că oamenii nu ştiu, nu cunosc aceste lucruri. Şi lucrurile astea trebuie dobândite din copilărie, sigur, adaptat vârstei şi conţinutul şi din punct de vedere al structurii informaţiei şi nivelului de cunoaştere”, a declarat Alexandru Rafila.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu