HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Alertă de Black Friday: clienții pot fi direcționați pe site-uri unde cardurile lor sunt expuse riscului de clonare

Alertă de Black Friday: clienții pot fi direcționați pe site-uri unde cardurile lor sunt expuse riscului de clonare
Sursă foto: Dreamstime.com

Înainte de a face cumpărături în perioada Black Friday 2023, luați în considerare aceste sfaturi importante! Specialiștii ne avertizează cu privire la riscurile de fraudă care pot apărea, mai ales atunci când vine vorba de achiziționarea gadgeturilor. Cele mai comune metode de înșelăciune se întâlnesc prin e-mail-uri care oferă reduceri incredibile pentru telefoane, tablete, smartwatch-uri și alte produse similare. Însă, acestea pot duce clienții pe site-uri nesigure unde cardurile lor sunt expuse riscului de clonare, golindu-le conturile bancare.

Conform gadgetreport.ro, specialiștii au pregătit o listă cu recomandările pe care le puteți urma pentru a evita orice neplăceri legate de Black Friday 2023:

  1. Fiti conștienți și ignorați mesajele phishing asociate cu Black Friday 2023. Escrocii folosesc cupoane false pentru a atrage utilizatorii naivi. Aceștia își fac victimele să dezvăluie informații despre cardul lor bancar pe site-uri falsificate de shopping în schimbul unor produse care nu vor fi niciodată livrate.
  2. Nu cumpărați produse promovate prin e-mail-uri nesolicitate. Verificați autenticitatea magazinului online pe forumuri sau prin căutări pe internet. Învățați din experiențele altora.
  3. Alegeți numai magazine online cu certificate SSL pentru a vă asigura de identitatea lor. O adresă web care începe cu HTTPS și un simbol al unui lacăt indică faptul că sunteți pe o pagină securizată. Magazinele online de încredere oferă, de asemenea, informații despre identitatea lor împreună cu certificatul SSL.
  4. Nu dezvăluiți codul PIN în locul codului CVV (Card Verification Value). Acesta din urmă este un număr de trei cifre scris pe spatele cardului dvs. de credit sau debit. Majoritatea comercianților online îl solicită pentru a confirma că persoana care efectuează tranzacția este posesorul real al cardului.
  5. Efectuați o scanare completă a sistemului înainte de a efectua o plată și asigurați-vă că este 100% sigur.
  6. După finalizarea tranzacției de Black Friday, dacă continuați să primiți mesaje de la departamentul relații cu clienții al magazinului online, cereți mai multe informații despre măsurile suplimentare de securitate solicitate de comerciant.
  7. Folosiți conexiunea de date mobile a telefonului sau tabletei dvs. pentru a efectua achiziții online. Evitați să faceți cumpărături conectat la o rețea Wi-Fi publică, care poate fi interceptată. Dacă este absolut necesar să faceți acest lucru, folosiți o soluție de plată sigură pentru a vă conecta în siguranță la contul dvs. bancar sau pe site-uri de plăți online.
  8. În măsura posibilului, faceți cumpărături online de acasă. Este riscant să cumparați în timp ce sunteți la locul de muncă, la bibliotecă sau într-o cafenea unde computerele pot fi accesate de alte persoane. Aceste sisteme pot fi monitorizate prin mecanisme de supraveghere.
  9. Asigurați-vă că utilizați o soluție de securitate care blochează și reclamele periculoase. Țineți-vă întotdeauna browser-ul și software-ul de securitate actualizate. Troienii bancari și virușii cu rootkit sunt amenințarea în creștere care fură informații bancare, monitorizează tranzacțiile sau se autentifică în conturile bancare fără a fi detectați.
  10. Verificați-vă regulat conturile, mai ales înainte și după tranzacțiile online de Black Friday 2023, pentru a vã asigura că totul este în ordine.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu