HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Administrația Fritz menține comunismul în viață: Timișorenii sunt lăsați să înghețe noapte de noapte la 0 grade.

Administrația Fritz menține comunismul în viață: Timișorenii sunt lăsați să înghețe noapte de noapte la 0 grade.
Sursă foto: epochtimes-romania.com

La Timișoara, sistemul de încălzire a fost activat la scurt timp după debutul lunii octombrie. În ciuda faptului că se află în insolvență, Colterm SA se mândrește frecvent cu rezervele sale pentru iarnă și asigură locuitorii că nu vor mai trebui să îndure zile întregi fără apă caldă și căldură, așa cum s-a întâmplat acum doi ani.

Totuși, există o discrepanță între realitate și declarațiile lor optimiste. Deși se mândresc cu stocurile lor, compania de termoficare din Timișoara adoptă tactici comuniste chiar în orașul unde Revoluția din 1989 a luat naștere. Pe scurt, radiatoarele locuitorilor se răcesc noaptea după miezul nopții și se reîncălzesc dimineața. Motivul este incredibil de simplu și șocant. Compania ajustează temperatura radiatoarelor în funcție de temperatura exterioară. Cu toate acestea, pare absurd ca în nopți când temperatura exterioară scade până la 0 grade, radiatoarele să devină reci. Nici atunci când furnizează căldură cei de la Colterm nu respecta nicio reglementare legala. Temperatura apei care circula prin radiatoare este de 35 de grade, sub temperatura corpului uman.


Abuzul nu se termină aici
, deoarece administrația Fritz a majorat prețul căldurii furnizate cetățenilor, astfel încât majoritatea abonaților suportă frigul la un cost dublu și se încălzesc fie cu pături, fie cu radiatoare electrice.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu