HUB PRESS

s e î n c a r c ă

(SURSE) Liberalii se fac loc fără PSD. Decizii de amploare, la întâlnirea decisivă de la Sinaia.

(SURSE) Liberalii se fac loc fără PSD. Decizii de amploare, la întâlnirea decisivă de la Sinaia.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Planurile liberalilor pentru alegerile viitoare nu mai includ o colaborare strânsă cu social-democrații. O schimbare de strategie și o comunicare independentă ar putea fi implementate în curând.

Conform unor surse, „liberalii analizează cele 3 opțiuni și se vor folosi în analiză de sondajele de opinie realizate la nivel național și cele 45 de cercetări sociologice realizate la nivel local și județean. Dacă vor aborda anul electoral “Prin Noi Înșine” , “alături de PSD într-o alianță electorală sau într-o larga Coaliție de Dreapta. Vor fi consultați toți șefii de filiale precum și foștii președinți ai PNL și președinții Consiliilor Județene și ai municipiilor reședintă de județ”.

O sursă implicată în discuțiile interne afirmă că peste 70% din electorat nu dorește o alianță cu social-democrații. Aceeași sursă adaugă că PSD-iștii doresc să mențină starea actuală, fără a permite evoluția.

Alegerea finala va fi determinată printr-un vot intern, unde membrii liberali vor decide dacă vor continua să colaboreze cu social-democrații pentru alegerile viitoare.

„S-au convins toți că socialiștii doar ne țineau adormiți și fără reacție, doreau să ne adoarmă, să ne sufoce încet si sigur”, afirmă sursele liberale.

În plus, în ultimele săptămâni, s-a discutat despre posibilitatea unirii alegerilor. Cu toate acestea, după discuțiile recente, acest plan nu va fi pus în aplicare.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu